Vår goda korvsstroganoff

4 portioner

Ingredienser

400 g falukorv
1 gul lök
100 g morot
100 g palsternacka
100 g röda linser (okokta)
1 dl tomatpuré
2 msk äppelcidervinäger
4 dl vispgrädde
2 ½ dl vatten
150 g fullkornsris
olja
salt
svartpeppar

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  1. Skala och skiva löken. Skala och riv morötter och palsternacka grovt. Värm en vid kastrull med olja till medelhög temperatur. Fräs lök och rotsaker ett par minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs vidare i 2 minuter. Tillsätt därefter vinäger, grädde, vatten och linser. Koka tills linserna är mjuka, cirka 15 minuter.

  1. Skär under tiden falukorven i stavar och värm en stekpanna med olja till medelhög temperatur. Stek korven några minuter tills den fått en fin färg.

  2. Tillsätt korven i grytan och låt koka ihop 3 minuter. Späd med vatten om det behövs. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servering

Servera korvstroganoffen med fullkornsris.