Blodpudding är en omtyckt klassiker som har serverats vid middagsbord runt om i landet sedan 1960-talet. Rejäl husman när den är som bäst. Gott, snabbt och enkelt.
En riktig vardagshjälte
Blodpudding är lätt att laga och dessutom väldigt omtyckt - vardagsgott som inte kostar skjortan. I vårt sortiment hittar du vår klassiska Lithells Blodpudding Original, men också Blodpudding Original skivad, Blodpudding utan tillsatt socker och Blodpudding Glutenfri. Här finns något för alla.
Sveriges mest köpta blodpudding. Det är inte så lite att vara kaxig över!
Serveringstips
hur äter du din blodpudding?
Blodpuddingen blir godast om den skärs i tunna skivor och steks med smör. Klassiska tillbehör är lingon, knaperstekt bacon, morötter och äpple.
Vi vet även de som toppar sin blodpudding med ett stekt ägg och lingon, serverar den med vaniljglass och blåbär eller som blodpuddingsgratäng. Det är det fina med blodpudding, den är lätt att variera efter vad just du tycker om.
Blodpuddingen är otroligt järnrik. I Sverige är det ganska vanligt med järnbrist, vilket kan leda till trötthet och dåligt immunförsvar. Tur då att det är lätt avhjälpt. Det järn som kroppen enklast tar upp kallas hemjärn och finns rikligt i just blodpudding. Faktiskt får du i dig det dagliga behovet (15 mg för kvinnor i fertil ålder) från en halv portion blodpudding, 75 g. Rekommenderat dagligt intag för övriga vuxna är 9 mg.
"Knaprig utsida och len, ljummen insida, söt som socker. Serveras den med lingon får man dessutom en frisk syra och en härlig fruktighet. Enkel, genialisk, komplett."
Pelle Johansson, kock, ur Älskade blodpudding
Atria är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lithells, Sibylla, Pastejköket, Lönneberga, Ridderheims och TZAY. Atria Sweden ägs av den finska livsmedelskoncernen Atria Abp.