lithells korv

Lithells är Sveriges äldsta korvvarumärke och även Sveriges mest sålda varmkorv! Fantastiskt att ni älskar god korv gjord enligt gammal tradition lika mycket som vi!

GRILLKORVSTACO ELLER TACOGRILLKORV

Servera tacogrillkorven i ett klassisk bröd med en enkel paprikamayo, eller gå all in på tacos och servera den i ett tacoskal toppad med klassiska tacotillbehör.

Förutom vår populära varmkorv tillverkar vi flera andra korvar!

Serveringstips

Korv är gott som det är, du behöver inte göra dig till när du ska äta korv. En vurre i bröd, en halvspecial eller en luffare kommer du långt med. Trender kommer och går, men god husman består. Om du ändå vill ha lite serveringsinspiration så har vi massor av goda korvrecept.

varmkorv

Sveriges mest köpta varmkorv!
Varmkorven är en smal korv med mild smak. En riktig klassiker i Norden som ofta serveras i korvbröd med senap och ketchup. Lithells egen Kumlakorv som lanserades under 1930-talet är föregångaren till dagens varmkorv.

Wienerkorv

en riktig wiennare
Skapades i Wien i början av 1800-talet och har ofta en högre köttmängd och mer kryddning av peppar och vitlök än varmkorven. Wienerkorven delar också Sverige i två tydliga läger - de som kokar sin wienerkorv och de som steker den. Båda fungerar lika bra.

Grillkorv

ingen utflykt utan grillkorv
Grillkorv är tjocka och smala korvar som grillas eller steks. De är antingen milt smaksatta som en klassisk grillkorv med knäckigt skinn, väldigt milda och ofta utan skinn som Barnens grillkorv eller mer kryddade.

falukorv

en svensk klassiker
Vem älskar inte korv och makaroner, gratinerad falukorv och korvstroganoff? Falukorv är namnskyddat sedan 1973, för att få kallas falukorv måste vissa krav uppfyllas: specifika ingredienser måste ingå i en viss mängd, vissa andra får inte ingå etc.

middagskorv

användbar familjefavorit
Liknar falukorven men följer inte de krav som ställs på falukorv. Den kan till exempel vara gjord av annat kött eller ha en fetthalt som inte ligger inom ramen för falukorv. Som vår Middagskorv Mager - en lättare släkting till faluklassikern.

Fri från allergener

Nästan alla våra korvar är fria från gluten, laktos, mjölk-, soja-, ägg- och ärtprotein. Ett tryggt val för dig som är intolerant eller matallergiker.