God mat utan knas sedan 1907

Sedan 1907 har Lithells gjort god mat tillgänglig för alla. Hela Sverige ska kunna njuta av Lithells klassiker i trygg förvissning om att maten är gjord med omsorg och ett bra innehåll.

Att de goda smakerna är resultatet av ett hantverk som finmejslats över generationer, i vad som en gång startade som ett litet passionerat familjeföretag.

Snabba trender, exotiska ingredienser och ängsligt matsnobberi är lika främmande som fånigt i våra ögon. För oss handlar det istället om en passion för tradition. Trender kommer och går – men god husman består. Och vi vågar påstå att ödmjukhet och klassiska smaker är vad som vinner hjärtan i längden.

I dag erbjuder Lithells husmansklassiker som korv, blodpudding och sylta.

 

1907

Med ett startkapital på 75 kronor och en handvevad köttkvarn startar Oskar Lithell sin verksamhet i en liten hyrd källarlokal i Kumla. Tjugofem år senare lanseras Sibyllakorven av Oskars son Daniel. Det är också Lithells som skapar Kumlakorven; föregångaren till dagens svenska varmkorv.

 

1956

Lithells flyttar in i ett nedlagt mejeri i Sköllersta, här läggs grunden till dagens moderna korvtillverkning och Sveriges största korvfabrik – effektiv produktion av goda klassiker.

 

1997

Efter 70 år som familjeföretag tar Atria över Lithells och matglädjen förs vidare till nya generationer.

 

2020

Sveriges mest sålda blodpudding, den klassiska halvmånenformade blodpuddingen från Gea’s, blir en del av Lithells. G.A Carlsson AB startade Gea’s 1962 i Eskilstuna, i dag tillverkas blodpuddingen i Tranås.

Ingen husman utan sylta. Charkdelikatesser som grundades 1964 av Leif Johansson i Eksjö, Småland, blir en del av Lithells. 

 

2022

Lithells husmansfamilj växer. Charkdelikatessers populära isterband blir en del av Lithells sortiment.