Hjärtlig blodpudding

4 portioner

Ingredienser

2 paket Lithells blodpudding, á 500g
smör att steka i
8-12 skivor bacon
3 morötter
lingonsylt

Tillagning

1. Skiva blodpuddingen och stansa ut hjärtan (eller andra former) med hjälp av en pepparkaksform. Stek enligt anvisningar på förpackningen.

2. Stek baconet krispigt, låt det rinna av på hushållspapper.

3. Skala och riv morötterna på den finare delen av rivjärnet.

Servering

Servera den hjärtformade blodpuddingen med bacon, rivna morötter och lingonsylt. Det är både gott och bra med ett glas apelsinjuice till. Juicen hjälper kroppen att ta upp järnet från blodpuddingen.

Tips: Det blir en del restbitar när man gör hjärtlig blodpudding, för att undvika svinn föreslår vi att barnen får fina hjärtan medan de vuxna äter bitarna. Inte lika stiligt, men precis lika gott. Eller ät hjärtan allihop och spar bitarna som blir över och laga blodpuddingspytt med resterna.