Blodpudding med kesosallad

4 portioner

Ingredienser

2 paket Lithells färdigskivad blodpudding, á 380g
smör att steka i

Kesosallad

500 g keso
3 morötter
frysta lingon eller lingonsylt
2 msk färsk timjan
salt och peppar

Till servering

valfri sallad
ärtskott eller böngroddar till topping

Tillagning

1. Börja med kesosalladen. Tina lingonen. Skala och riv två av morötterna på den grövre delen av rivjärnet. Plocka av de små bladen från stjälkarna på timjansplantan. Rör ihop keso och morötter, vänd försiktigt ned lingon och timjan. Smaka av med salt och peppar.

2. Dela den sista moroten i grova bitar och stek lätt i en stekpanna.

3. Stek blodpuddingen enligt anvisning på förpackningen.

Servering

Servera blodpuddingen med kesosalladen, några bitar stekt morot och toppa med böngroddar. Vid sidan en valfri sallad.