Grillkorvstallrik med tomattapenade

4 portioner

Ingredienser

4-8 Lithells grillkorv
600 g sötpotatis, skuren i klyftor
100 g blandade salladsblad
150 g fetaost
salt, flingsalt, svartpeppar och olivolja

Tomattapenade

100 g urkärnade Kalamataoliver
100 g soltorkade tomater
1 liten vitlöksklyfta, hackad
2 msk olivolja

Tillagning

1. Lägg sötpotatisklyftorna i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt. Ugnsbaka på 200C i cirka 30 minuter tills de är genommjuka och har en fin, rostad färg.

2. Lägg ingredienserna till tapenaden i en matberedare och mixa till en grynig röra.

3. Tillaga korven enligt anvisningen på förpackningen, den går lika bra att grilla som att steka eller köra i ugn.

Servering

Fördela salladen på 4 tallrikar och smula över fetaosten. Lägg på korvarna, tomattapenade och sötpotatis. Ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.