Bokspånsrökt grillkorv med svartpepparglaze

4 portioner

Innehåll

4 Lithells Grillkorvar (gärna bokspånsrökta)  
svartpepparglaze  
1 vitlöksklyfta, hackad
¼ äpple, tärnat
1 ½ dl råsocker
½ dl äppelcidervinäger
1 dl passerade tomater
1 tsk grovmalen svartpeppar
olja och salt  

Somrig färskpotatissallad

300 g kokt färskpotatis, skivad
250 g kokta gulbetor, klyftade
100 g färsklök, skivad
1 dl basilikablad
30 g ruccola
1 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
flingsalt  

Tillagning

1. Blanda ingredienserna till potatissalladen och smaka av med flingsalt. Potatissalladen går att servera varm om man önskar. Värm den i en kastrull eller ugnfast form på spis eller grill.  

2. Lägg vitlöken och äpplet i en kastrull och fräs ett par minuter på medelhög temperatur i lite olja. Häll ner resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter. Häll upp glazen i en mixer och mixa slätt. Smaka av med salt och kyl ner.

3. Grilla eller stek korvarna enligt anvisningen på förpackningen. Pensla korvarna med lite svartpepparglaze och servera med den somriga potatissalladen.