Wienerkorv, senapsgrädde & rösti

4 portioner

Ingredienser  

8 st Lithells Wienerkorv
50 g salladsskott
700 g fast potatis, finstrimlad/grovt riven
salt
olja
smör

Söt senapsgrädde  

1 tsk Colmans senapspulver
2 msk svensk senap
1 msk florsocker
1 dl vispgrädde
salt

Tillagning  

1. Vispa samman, senapspulver, senap och florsocker.

2. Tillsätt vispgrädden och lättvispa.

3. Smaka av med salt och ställ i kylen.

4. Blanda potatisen med salt.

5. Värm en stekpanna till medeltemperatur.

6. Häll ner rikligt med olja och smör.

7. Lägg ner potatisen i pannan och pressa ihop till en ”kaka”.

8. Stek potatisen ca 7 minuter på varje sida till fin färg.

9. Stek Wienerkorven på medelhög temperatur ca 7 minuter till fin färg och dela de därefter.

10. Servera med röstin och senapsgrädden.

11. Strö över salladsskotten.