4 portioner
8 st Lithells Wienerkorv
50 g salladsskott
700 g fast potatis, finstrimlad/grovt riven
salt
olja
smör
1 tsk Colmans senapspulver
2 msk svensk senap
1 msk florsocker
1 dl vispgrädde
salt
1. Vispa samman, senapspulver, senap och florsocker.
2. Tillsätt vispgrädden och lättvispa.
3. Smaka av med salt och ställ i kylen.
4. Blanda potatisen med salt.
5. Värm en stekpanna till medeltemperatur.
6. Häll ner rikligt med olja och smör.
7. Lägg ner potatisen i pannan och pressa ihop till en ”kaka”.
8. Stek potatisen ca 7 minuter på varje sida till fin färg.
9. Stek Wienerkorven på medelhög temperatur ca 7 minuter till fin färg och dela de därefter.
10. Servera med röstin och senapsgrädden.
11. Strö över salladsskotten.