4 portioner
8 st kycklingkorvar (tomat-mozzarella)
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2 msk vitvinsvinäger
2 dl passerade tomater
1 msk strimlad salvia
3 msk olivolja
olivolja och salt
400 g potatisgnocchi, kokt
200 g blomkålsbuketter
50 g svartkål, skuren i 2 cm-bitar
50 g parmesanost, riven
20 st salviablad
olivolja
1. Fräs vitlök och salvia i 1 msk olivolja i en kastrull ca 1 minut. Häll på vinäger och de passerade tomaterna och koka sakta i ca 5 minuter. Tillsätt 2 msk olivolja och mixa såsen. Smaka av med salt.
2. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Häll i ett par matskedar med olivolja och lägg ner salviabladen. Låt salviabladen puttra i olivoljan tills de är frasiga. Lyft ur bladen från oljan och värm upp pannan till högsta temperatur. Bryn gnocchin och blomkålsbuketterna i oljan.
3. Lägg ner svartkålen och stek vidare i ca 2 minuter.
4. Stek eller grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.
5. Lägg upp gnocchin och strö över parmesanosten. Smula över de frasiga salviabladen, toppa med de goda korvarna och servera med tomatsåsen.