Hots tvåstegsraket

Ibland är man sugen på olika, då är det smart med en två-stegs-topping. Här börjar vi med en mild paprikaBBQ som går hem hos hela familjen och adderar därefter en rivig svartpepparmayo. Avsluta med parmesan och rostad lök. Ta allt eller välj det du är sugen på.

8 portioner

Ingredienser

1 paket Lithells Hots
8 korvbröd

1 grön chili
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
½ gul lök
35 g soltorkad tomat
2 msk brunt farinsocker
2 msk rödvinsvinäger
1 ½ dl krossade tomater
olja och salt

150 g majonnäs
2 tsk mortlad eller grovmalen svartpeppar

riven parmesan
rostad lök

Tillagning

  1. Koka paprikaBBQ-såsen: kärna ur chili och paprika. Finhacka chili och vitlök. Tärna soltorkad tomat, lök och paprika i bitar. Fräs allt i olja i en kastrull ett par minuter. Häll på vinäger, brunt farinsocker och krossade tomater. Koka på låg värme cirka 15 minuter, smaka av med salt.

  2. Blanda majonnäs med svartpeppar.

  3. Grilla korven enligt anvisning på förpackningen.

Servering

Lägg korvarna i korvbröden och toppa med paprikaBBQ och om du vill svartpepparmayo. Avsluta med riven parmesan och rostad lök.