Falukorvspizza

4 portioner

400 g falukorv
200 g riven ost
4 stora tortillabröd
olivolja
salt
svartpeppar

Tomatsås
½ vitlöksklyfta
150 g passerade tomater
1 ½ tsk balsamvinäger
salt

Grön pizzasallad
400 g vitkål
2 msk äppelcidervinäger
1 kruka basilika
½ dl olivolja
salt
strösocker
svartpeppar

Tillagning

  1. Börja med att hyvla eller skiva kålen till pizzasalladen supertunt. Marinera sedan vitkålen i vinägern, en nypa salt och socker. Mixa bladen från basilikan med olivolja till en härligt grön olja. Pressa vätskan ur vitkålen och blanda med den gröna basilikaoljan. Smaka av salladen med salt och svartpeppar.

  1. Dags att förbereda för pizzan. Värm ugnen till 225 C. Skär falukorven i ½ centimeters skivor. Finriv vitlöksklyftan och blanda ingredienserna till tomatsåsen. Färdigt.

  1. Lägg ut tortillabröden på 2 ugnsplåtar. Bred på tomatsåsen och strö över osten. Toppa med falukorven och ugnsbaka de i ca 8 minuter tills falukorven fått fin färg.

Servering

Servera falukorvspizzan slicead direkt på plåten eller på en stor skärbräda med den gröna pizzasalladen vid sidan.