Falukorvspanna

4 portioner

Ingredienser

600 g falukorv
400 g potatis
200 g morot
200 g palsternacka
olja
salt
svartpeppar

Ostkräm
100 g riven ost
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar 

Tillagning

  1. Värm ugnen till 225 C.

  2. Skär potatis, morot och palsternacka i 2-centimeters bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med olja, salt och svartpeppar. Ugnsbaka i 20 minuter.

  3. Tärna under tiden falukorven i 2 centimeters stora bitar. Lägg in falukorven tillsammans med rotsakerna och blanda runt. Ugnsbaka vidare i ca 20 minuter och rör om då och då tills att allt har en fin rostad yta och att potatisen är genommjuk.

  4. Blanda osten med crème fraiche och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt tills korvplåten är klar.

Servering

Servera falukorvplåten med ostkrämen. Har du grönsaker hemma passar det med en god liten grönsallad till.