Falukorvsfrittata

4 portioner

Ingredienser

1/2 Lithells falukorv, á 800g
4-5 potatisar (har du kokta kvar sedan tidigare middag fungerar de)
1 gul lök
6 ägg
2 dl mjölk
2 dl parmesanost, riven
små tomater i olika färger
persilja
smör att steka i
salt och peppar

Sallad

tomat, gurka, gröna blad
citronsaft, salt och peppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala potatisen, dela i mindre bitar och koka försiktigt i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Skala och strimla löken, dela tomaterna och skär korven i halvmånar. Stek korv och lök i smör i den stekpanna som sen ska in i ugnen. Tänk på att använda en ugnstålig stekpanna (även handtaget), vår är cirka 23 cm i diameter.

2. Vispa ihop ägg och mjölk. Vänd ner den rivna osten och lite av den hackade persiljan i äggblandningen. Smaka av med salt och peppar.

3. Ta ut några korvskivor ur stekpannan och lägg åt sidan, dem ska vi piffa till rätten med på slutet. Tillsätt potatisen i stekpannan och häll på äggblandningen. Peta lite i stekpannan så äggstanningen rinner ner mellan all korv och potatis och stek på medelvärme.

4. När äggstanningen börjar stelna, lägg ner tomater med snittytan uppåt och korvskivorna du la åt sidan och ställ in stekpannan i ugnen tills frittatan stelnat helt och fått fin färg, cirka 10 minuter.

5. Under tiden frittatan är i ugnen skär gurka och tomater i större bitar och blanda med gröna blad. Toppa med lite citron, salt och peppar.

Servering

Toppa frittatan med lite parmesan när du tagit ut den, och servera tillsammans med grönsalladen. Älskar ni korv lika mycket som vi gör kan ni steka halvan som blev kvar och servera vid sidan om.

Tips: man kan lägga ner nästan vad som helst i en frittata, så passa på att använda det du har hemma och gillar, till exempel zucchini, grönkål eller spenat.