4 portioner
600 g Lithells kryddkorv
2 st bakpotatisar, klyftade
kumminfrö
olja
salt
2 st chilifrukter, urkärnade och finhackade
0.5 st paprika, urkärnad och tärnad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
0.25 st gul lök, finhackad
2 st tomater, fintärnade
35 g soltorkad tomat, fintärnad
50 g bacon, finstrimlad
35 g russin
2 msk farinsocker
2 msk rödvinsvinäger
olja
salt
1. Värm ugnen till 200°C.
2. Lägg potatisklyftorna i en ugnsfast form och blanda med olja, salt och kummin.
3. Ugnsbaka ca. 30 minuter tills de är genommjuka och med fin färg.
4. Fräs bacon, samtliga grönsaker och russin i olja i en kastrull, ett par minuter.
5. Häll på vinäger och brun farin och koka sakta ca. 20 minuter smaka av med salt och servera.
6. Dela korvarna och ugnsbaka dem i ca 10 minuter.