4 portioner
600 g Lithells kryddkorv
3 dl långkorningt ris
1 st liten gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 st paprika
2 tsk cajunkrydda*
3 dl kycklingbuljong
350 g krossad tomat
salt
olja
1 st rostad paprika, tärnad
2 tsk pressad citronjos
2.5 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2 krm cajunkrydda*
olivolja
salt
2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 krm cayennepappar
2 msk grovmalen svartpeppar
Blanda samtliga kryddor
1. Fräs riset, löken, paprika och Cajunkrydda ett par minuter i olja i en kastrull på medelhög temperatur.
2. Häll ner kycklingbuljong och krossade tomater och koka sakta i ca 20 minuter med lock, tills riset är färdigt.
3. Smaka av med salt.
4. Lägg samtliga ingredienser till mojon i en mixer och rör eller mixa ihop alltsammans.
5. Smaka av med salt.
6. Grilla eller stek korvarna på medelhög temperatur till fin färg.