4 portioner
600 g Lithells kryddkorv
1 st gul lök, grovt hackad
0.5 st zucchini, cm tärningar
1 st paprika, cm tärningar
4 st vitlöksklyftor, hackade
300 g krossade tomater
1 msk finstrimlad basilika
olivolja
salt
2 dl Grekisk yoghurt
0.5 st rostad röd paprika, fintärnad
0.5 g saffran
2 st vitlöksklyftor, hackade
salt
Kokt potatis
1. Vispa samman samtliga ingredienser till yoghurtkrämen och smaka av med salt.
2. Fräs zucchini och paprika med lök och vitlök i olja i en vid kastrull.
3. Häll på tomatkrosset och koka sakta ca 15 minuter.
4. Blanda ner basilikan och smaka av med salt.
5. Värm ugnen till 200°C.
6. Snitta korvarna och ugnsbaka dem ca. 10 minuter.
7. Servera korvarna med rattatouillen, yoghurtrouillen och kokt potatis.