Vår goda korvstroganoff

4 portioner
Lithells_stroganoff23_CLOSEUP.jpg

Ingredienser

1/2 pkt Falukorv 800g

1 gul lök

100 g morot

100 g palsternacka

100 g röda linser (okokta)

1 dl tomatpuré

2 msk äppelcidervinäger

4 dl vispgrädde

2 1/2 dl vatten

150 g fullkornsris

olja, salt & peppar

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Skala och riv morötter och palsternacka grovt. Värm en vid kastrull med olja till medelhög temperatur. Fräs lök och rotsaker ett par minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs vidare i 2 minuter. Tillsätt därefter vinäger, grädde, vatten och linser. Koka tills linserna är mjuka, cirka 15 minuter.
  3. Skär under tiden falukorven i stavar och värm en stekpanna med olja till medelhög temperatur. Stek korven några minuter tills den fått en fin färg.
  4. Tillsätt korven i grytan och låt koka ihop 3 minuter. Späd med vatten om det behövs. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servering

Servera korvstroganoffen med fullkornsris.