Stjärnornas blodpudding

4 portioner
Lithells_blodpudding_stjanor23_CLOSEUP.jpg

Ingredienser

2 pkt Blodpudding 500g

300 g rödkål

1 äpple

2 msk äppelcidervinäger

125 g äppelmos

smör

salt

Tillagning

  1. Hyvla eller skiva rödkålen supertunt. Kärna ur och skiva äpplet och blanda med kålen, äppelcidervinäger och en nypa salt.
  2. Skiva blodpuddingen och stansa ut stjärnor (eller andra former) med hjälp av en pepparkaksform. Stek enligt anvisningar på förpackningen.

Servering

Lägg upp blodpudding och rödkålsallad på tallrikar och servera med äppelmoset.

Tips:

Det blir en del restbitar när man gör blodpudding för alla stjärnor. För att undvika svinn föreslår vi att barnen får fina stjärnor medan de vuxna äter bitarna. Inte lika stiligt, men precis lika gott. Eller ät stjärnor allihop och spar bitarna som blir över och laga vår blodpuddingspanna med resterna.