Korvcroissant

3 portioner
Korvcroissant HEADERRECEPT.jpg

Ett grillverk är när vi serverar grillkorv på ett personligt och fantasifullt sätt. Varför inte som en korvcroissant? Vår tjocka smakrika grillkorv är alspånsrökt med mild smak av svartpeppar och passar de flesta!

Ingredienser

1 pkt Klassisk Grillkorv 300g

1/2 pkt smördeg

grönsaker: tex 1⁄2 zucchini, 1⁄2 knippe sparris

6 snackspaprika

4 rödlök

1 ägg till pensling

1 msk vallmofrö

Tillagning

  1. Dela grönsakerna i mindre bitar. Grilla dem och korven till fin yta.
  2. Dela varje korv i tre delar. Linda smördeg kring dem. Pensla med ägg och strö över vallmofrö.
  3. Trä korv och grönsaker på tre grillspett. Baka i ugn på 200 grader 5-7 min till smördegen är gyllene.

Servering

Servera den på pinne om ni äter på stående fot. Men det går också bra att dra isär spetten och servera på tallrik tillsammans med en härlig sallad, kanske lite picklade gottigheter.