Grillkorvstallrik med tomattapenade

4 portioner
70_korv_tomattapenade.jpg

Ingredienser

4-8 Valfri Lithells grillkorv

600 g Sötpotatis, skuren i klyftor

100 g Salladsmix

150 g Fetaost

Salt, svartpeppar och olivolja

Tomattapenade

100 g Urkärnade Kalamataoliver

100 g Soltorkade tomater

1 Liten vitlöksklyfta, hackad

2 msk Olivolja

Tillagning

  1. Lägg sötpotatisklyftorna i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt. Ugnsbaka på 200C i cirka 30 minuter tills de är genommjuka och har en fin, rostad färg.
  2. Lägg ingredienserna till tapenaden i en matberedare och mixa till en grynig röra.
  3. Tillaga korven enligt anvisningen på förpackningen, den går lika bra att grilla som att steka eller köra i ugn.
  4. Fördela salladen på 4 tallrikar och smula över fetaosten. Lägg på korvarna, tomattapenade och sötpotatis. Ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.