Grillkorvstallrik med tomattapenade

Ingredienser
4-8 Valfri Lithells grillkorv
600 g Sötpotatis, skuren i klyftor
100 g Salladsmix
150 g Fetaost
Salt, svartpeppar och olivolja
Tomattapenade
100 g Urkärnade Kalamataoliver
100 g Soltorkade tomater
1 Liten vitlöksklyfta, hackad
2 msk Olivolja
Tillagning
- Lägg sötpotatisklyftorna i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt. Ugnsbaka på 200C i cirka 30 minuter tills de är genommjuka och har en fin, rostad färg.
- Lägg ingredienserna till tapenaden i en matberedare och mixa till en grynig röra.
- Tillaga korven enligt anvisningen på förpackningen, den går lika bra att grilla som att steka eller köra i ugn.
- Fördela salladen på 4 tallrikar och smula över fetaosten. Lägg på korvarna, tomattapenade och sötpotatis. Ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.