Falukorvspizza

4 portioner
Lithells_falukorvspizza23_CLOSEUP.jpg

Ingredienser

1/2 pkt Falukorv 800g

200 g riven ost

4 stora tortillabröd

olivolja, salt och svartpeppar

Tomatsås

1/2 vitlöksklyfta

150 g passerade tomater

1 1/2 tsk balsamvinäger

salt

Grön pizzasallad

400 g vitkål

2 msk äppelcidervinäger

1 kruka basilika

1/2 dl olivolja

strösocker

salt & peppar

Tillagning

  1. Börja med att hyvla eller skiva kålen till pizzasalladen supertunt. Marinera sedan vitkålen i vinägern, en nypa salt och socker. Mixa bladen från basilikan med olivolja till en härligt grön olja. Pressa vätskan ur vitkålen och blanda med den gröna basilikaoljan. Smaka av salladen med salt och svartpeppar.
  2. Dags att förbereda för pizzan. Värm ugnen till 225 C. Skär falukorven i ½ centimeters skivor. Finriv vitlöksklyftan och blanda ingredienserna till tomatsåsen. Färdigt.
  3. Lägg ut tortillabröden på 2 ugnsplåtar. Bred på tomatsåsen och strö över osten. Toppa med falukorven och ugnsbaka de i ca 8 minuter tills falukorven fått fin färg.

Servering

Servera falukorvspizzan slicead direkt på plåten eller på en stor skärbräda med den gröna pizzasalladen vid sidan.