Falukorvspanna

4 portioner
Lithells_falukorvspanna23_CLOSEUP.jpg

Ingredienser

1 pkt Falukorv 800g

400 g potatis

200 g morot

200 g palsternacka

olja, salt & svartpeppar

Ostkräm

100 g riven ost

2 dl crème fraiche

salt & svartpeppar

Tillagning

  1. Värm ugnen till 225 C.
  2. Skär potatis, morot och palsternacka i 2-centimeters bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med olja, salt och svartpeppar. Ugnsbaka i 20 minuter.
  3. Tärna under tiden falukorven i 2 centimeters stora bitar. Lägg in falukorven tillsammans med rotsakerna och blanda runt. Ugnsbaka vidare i ca 20 minuter och rör om då och då tills att allt har en fin rostad yta och att potatisen är genommjuk.
  4. Blanda osten med crème fraiche och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt tills korvplåten är klar.

Servering

Servera falukorvplåten med ostkrämen. Har du grönsaker hemma passar det med en god liten grönsallad till.