Blodpudding med kesosallad

4 portioner
blodpudding.png

Ingredienser

2 pkt Skivad Blodpudding 380g

Kesosallad

500 g keso

3 morötter

frysta lingon eller lingonsylt

2 msk färsk timjan

salt och peppar

Till servering

valfri sallad

ärtskott eller böngroddar till topping

Tillagning

  1. Börja med kesosalladen. Tina lingonen. Skala och riv två av morötterna på den grövre delen av rivjärnet. Plocka av de små bladen från stjälkarna på timjansplantan. Rör ihop keso och morötter, vänd försiktigt ned lingon och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela den sista moroten i grova bitar och stek lätt i en stekpanna.
  3. Stek blodpuddingen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera blodpuddingen med kesosalladen, några bitar stekt morot och toppa med böngroddar. Vid sidan en valfri sallad.