Blodpudding med bacon & äpple

4 portioner
74_blodpudding_med_stekt_bacon_palsternacka_äpple_lök_och_rårörda_lingon.jpg

Ingredienser

8-12 skivor Blodpudding 500g

8-12 skivor bacon

1 äpple, klyftad

1 röd lök, klyftad

500 g palsternacka, skuren i bitar om 1 cm

smör och salt

rårörda lingon

Tillagning

  1. Värm en stekpanna till medeltemperatur och stek palsternackan i smör 3-4 minuter tills den har fått en fin rostad yta. Lägg ner äpplen och rödlök och stek ytterligare ett par minuter tills äpplena och rödlöken är mjuka med ett lätt tuggmotstånd. Smaka av med salt.
  2. Knaperstek bacon och stek blodpudding enligt anvisning på förpackningen.
  3. Servera blodpudding med bacon, palsternacks- och äppelfräset tillsammans med rårörda lingon.