Grillkorv med svartpepparglaze

Ingredienser
1 pkt Klassisk Grillkorv 700g
Svartpepparglaze
1 Vitlöksklyfta, hackad
1/4 Äpple, tärnat
1 1/2 dl Råsocker
1/2 dl Äppelcidervinäger
1 dl Passerade tomater
1 tsk Grovmalen svartpeppar
Olja & salt
Somrig färskpotatissallad
300 g Kokt färskpotatis, skivad
250 g Kokta gulbetor, klyftade
100 g Färsklök, skivad
1 dl Basilikablad
30 g Ruccola
1 msk Pressad citronjuice
2 msk Olivolja
Flingsalt
- Blanda ingredienserna till potatissalladen och smaka av med flingsalt. Potatissalladen går att servera varm om man önskar. Värm den i en kastrull eller ugnfast form på spis eller grill.
- Lägg vitlöken och äpplet i en kastrull och fräs ett par minuter på medelhög temperatur i lite olja. Häll ner resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter. Häll upp glazen i en mixer och mixa slätt. Smaka av med salt och kyl ner.
- Grilla eller stek korvarna enligt anvisningen på förpackningen. Pensla korvarna med lite svartpepparglaze och servera med den somriga potatissalladen.