Grillkorv med svartpepparglaze

4 portioner
64_grillkorv_svartpepparglaze.jpg

Ingredienser

1 pkt Klassisk Grillkorv 700g

Svartpepparglaze

1 Vitlöksklyfta, hackad

1/4 Äpple, tärnat

1 1/2 dl Råsocker

1/2 dl Äppelcidervinäger

1 dl Passerade tomater

1 tsk Grovmalen svartpeppar

Olja & salt

Somrig färskpotatissallad

300 g Kokt färskpotatis, skivad

250 g Kokta gulbetor, klyftade

100 g Färsklök, skivad

1 dl Basilikablad

30 g Ruccola

1 msk Pressad citronjuice

2 msk Olivolja

Flingsalt

  1. Blanda ingredienserna till potatissalladen och smaka av med flingsalt. Potatissalladen går att servera varm om man önskar. Värm den i en kastrull eller ugnfast form på spis eller grill.  
  2. Lägg vitlöken och äpplet i en kastrull och fräs ett par minuter på medelhög temperatur i lite olja. Häll ner resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter. Häll upp glazen i en mixer och mixa slätt. Smaka av med salt och kyl ner.
  3. Grilla eller stek korvarna enligt anvisningen på förpackningen. Pensla korvarna med lite svartpepparglaze och servera med den somriga potatissalladen.