Kycklingkorv Tomat-mozzarella med potatisgnocchi

4 portioner 

Ingredienser  

8 st kycklingkorvar (tomat-mozzarella)
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2 msk vitvinsvinäger 
2 dl passerade tomater 
1 msk strimlad salvia 
3 msk olivolja 
olivolja och salt

Potatisgnocchi, svartkål och blomkål samt frasig salvia

400 g potatisgnocchi, kokt 
200 g blomkålsbuketter 
50 g svartkål, skuren i 2 cm-bitar 
50 g parmesanost, riven 
20 st salviablad 
olivolja

Tillagning  

1. Fräs vitlök och salvia i 1 msk olivolja i en kastrull ca 1 minut. Häll på vinäger och de passerade tomaterna och koka sakta i ca 5 minuter. Tillsätt 2 msk olivolja och mixa såsen. Smaka av med salt.

2. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Häll i ett par matskedar med olivolja och lägg ner salviabladen. Låt salviabladen puttra i olivoljan tills de är frasiga. Lyft ur bladen från oljan och värm upp pannan till högsta temperatur. Bryn gnocchin och blomkålsbuketterna i oljan.

3. Lägg ner svartkålen och stek vidare i ca 2 minuter.

4. Stek eller grilla korvarna enligt anvisningen på förpackningen.

5. Lägg upp gnocchin och strö över parmesanosten. Smula över de frasiga salviabladen, toppa med de goda korvarna och servera med tomatsåsen.