Mumsiga korvmuffins

Magiskt goda och enkla korvmuffins med Lithells Hots av @wickanahlin! Perfekt till mellis och att packa med på utflykten.

12 stycken

Ingredienser

1 paket Lithells Hots 
3 burkar färdig crossiantdeg 
2 dl crème fraiche 
rostad lök
finhackad saltgurka 
strimland cheddarost

Tillagning 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Dela korvarna i två-tre delar. Gör två snitt på ena sidan av varje korvbit så att korvkanterna böjer sig åt olika håll när korven grillas. Grilla sedan korven enligt anvisnig på förpackningen. Om det regnar går det såklart finfint att steka korven.

3. Lägg en trekant crossiantdeg i varje muffinsform. Ställ ner 2-3 korvbitar i degen, med den snittade sidan upp. Vik ihop degens kanter så den är placerad mitt i formen och omsluter korvarna som sticker upp ur degen.

4. Grädda i ugnen 12-15 minuter. Croissantdegen ska få fin färg och vara genomgräddad.

5. Låt dem svalna innan du spritsar på crème fraiche (gärna med stjärntyll) och strösslar över hackad saltgurka, strimlad cheddarost och rostad lök.

Toppa med penséer (eller annan ätbar blomma) om du vill göra dina muffins extra somriga.