Provençalsk korvgryta med rouille

4 portioner

Ingredienser  

6 st Lithells Varmkorvar, delade i 3 bitar vardera
200 g zucchini, tärnad
1 st paprika, urkärnad och tärnad
8 st små schalottenlökar
8 st vitlöksklyftor (valfritt)
400 g passerade tomater
250 g kokt potatis, tärnad
1 msk hackad rosmarin
salt och olivolja
2 dl majonnäs, rysk yoghurt eller crème fraiche (till rouille)
1 st rostad röd paprika, fintärnad (till rouille)
1 g saffran (till rouille)
2 st vitlöksklyftor, hackade (till rouille)

Tillagning  

1. Värm en vid kastrull. Fräs zucchini, paprika, schalottenlökar och vitlöksklyftor i olja.

2. Häll ner de passerade tomaterna och koka upp.

3. Lägg ner korven och potatisen och låt korvgrytan sjuda sakta i ca 5 minuter.

4. Vispa samman samtliga rouilleingredienser till en kräm och smaka av med salt.