Poké bowl med grillkorv och mangosalsa

4 portioner

Ingredienser

4-8 Lithells grillkorv
2 dl okokt jasminris
100 g krispig sallad, skuren i bitar
200 g kimchi

Picklad rödlök

1 rödlök, delad och skivad
½ dl rödvinsvinäger
½ dl strösocker
1 dl vatten
salt

Mangosalsa

1 mango, fintärnad
½ lime, juice och finrivet skal
½ chili, urkärnad och finhackad
2 msk hackad koriander
salt och flytande honung

Tillagning

1. Pickla rödlöken genom att koka upp vinäger, socker och vatten med en nypa salt. Lägg ner rödlöken i den kokande lagen, låt lagen koka upp på nytt och dra därefter av kastrullen från värmen. Häll upp i en burk och låt löken svalna. Häll bort lagen före servering.

2. Blanda alla ingredienser till mangosalsan och smaka av med salt och eventuellt lite flytande honung.

3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Tillaga korven enligt anvisningen på förpackningen. Det går lika bra att grilla den som att steka eller köra i ugn.

Servering

Lägg riset på ena halvan av fyra skålar, och lägg salladen i den andra halvan. Toppa med uppskuren korv, kimchi, picklad rödlök och mangosalsa.