Het korvsoppa

4 portioner

Ingredienser  

500 g Lithells Wienerkorv
1 st röd paprika, urkärnad och tärnad
1 st chili, urkärnad och finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad (valfritt)
10 g ingefära, riven
1 st citrongräs, delat
1 st lime, finrivet skal och juice
2 dl kycklingbuljong
2 dl kokosmjölk
olja och salt
125 g blomkål, små buketter
125 g minimajs, skivad

Tillagning  

1. Fräs grönsakerna, ingefäran och citrongräset i en kastrull med olja.

2. Häll ner lime, buljong och kokosmjölk i kastrullen och låt koka i 10 minuter.

3. Lyft bort citrongräset och mixa soppan slät.

4. Smaka av med salt.

5. Koka upp soppan igen och lägg ner blomkål, majs och den skivade wienerkorven.

6. Koka i ca 5 minuter.