Grillad korvsallad med primörmorötter och sparris

4 portioner

Ingredienser

4 Lithells grill- och kryddkorvar
2 hjärtsallader, delade på längden alt grillsallad el litet romansalladshuvud
300 g små primörmorötter, ansade
250 g grön sparris, ansad
½ citron
3 msk olivolja
salt och flingsalt  

Ingefära- och koriandercreme

1 ½ dl creme fraiche
2 msk finhackad koriander
½ msk finriven färsk
ingefära
salt  

Tillagning

1. Blanda ingredienserna till koriandercremen och smaka av med salt.  

2. Pensla sallad, morötter och sparris med lite olja och salta. Grilla eller stek grönsakerna och salladen på hög temperatur ca 2-3 minuter på varje sida.

3. Grilla eller stek citronen ett par minuter på snittytan till fin sotig färg.

4. Grilla eller stek korvarna enligt anvisningen på förpackningen.  

5. Lägg upp grönsakerna på ett fat och pressa över citronjuicen, olivoljan och lite flingsalt. Toppa med korvarna och servera med ingefära- och koriandercrèmen. Salladen kan serveras både varm och kall.