Grillad kycklingkorv med couscoussallad

4 portioner

Ingredienser  

8 st kycklingkorvar

Couscous  

2.5 dl couscous 
1 st vitlöksklyfta, finhackad 
150 g blomkål, små buketter 
100 g majskorn
250 g kikärtor, kokta 
2 st salladslökar, skivade 
1 st paprika, tärnad 
2 msk pressad citronjuice 
3 msk olivolja 
0.5 tsk spiskummin 
salt

Ingefärscrème  

chili, lite finhackad
1 msk ingefära, finhackad
1.5 dl crème fraiche
salt

Morotspesto  

60 g morötter, grovrivna
60 g pinjenötter
60 g parmesanost, riven
2.5 msk olivolja
salt

Tillagning  

1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner den. Blanda därefter couscousen med övriga ingredienser och smaka av med salt.

2. Blanda samtliga ingredienser till ingefärscrèmen och smaka av med salt.

3. Lägg ner ingredienserna till morotspeston i en matberedare och mixa snabbt ihop till en grynig röra. Smaka av med salt.

4. Grilla eller stek korvarna till fin färg och servera med ingefärscrèmen, peston och couscoussalladen.