Wienerkorv med rotfruktsrisotto

4 portioner

Ingredienser  

600 g Lithells Wienerkorv
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
100 g morot, fintärnad
100 g palsternacka, fintärnad
2 dl arborio- eller carnaroliris
1 dl torrt vitt vin
6 dl kycklingbuljong
50 g parmesanost, riven
20 g smör
olivolja och salt

Tillagning  

1. Värm ugnen till 200ºC. Snitta korvarna och ugnsbaka dem i 7-8 minuter.

2. Fräs lök, vitlök, palsternacka, morot och ris i olivolja i en stor kastrull.

3. Häll i vinet och 3 dl av buljongen.

4. Koka risotton långsamt och rör om hela tiden.

5. Späd vartefter med den resterande buljongen.

6. Rör ner smör och parmesanost efter ca 15 minuter när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd.

7. Smaka av med salt och servera direkt.