Korv i bröd med citronsenap och jordärtskockssoppa

4 portioner

Ingredienser  

4 st Lithells Varmkorvar
4 st korvbröd
1 st gul lök, hackad (till soppan)
200 g jordärtskocka, tärnad (till soppan)
1 dl torrt vitt vin (till soppan)
1 dl kycklingbuljong (till soppan)
2 dl grädde (till soppan)
2 dl möjlk (till soppan)
olja och salt (till soppan)
2 msk smörgåskrasse till garnering (till soppan)
4 msk fransk grovkornig senap (till senapen)
1 st citron, finrivet skal (till senapen)

Tillagning  

1. Fräs löken och jordärtskockan i en kastrull tillsammans med olja.

2. Häll på vin och buljong och låt koka i 5 minuter.

3. Tillsätt grädde och mjölk och koka i ytterligare 5 minuter.

4. Mixa soppan slät i en blender eller matberedare och smaka av med salt.

5. Strö krassen över soppan före servering.

6. Blanda senapen med citronskalet.

7. Koka korven enligt anvisningen på paketet. Servera korven i ett korvbröd med citronsenapen och jordärtskockssoppan.