Wienerkorv med spenat- och pinjenötsrisotto

4 portioner

Ingredienser  

8 st wienerkorvar
200 g blandade tomater, skurna i mindre bitar
0.5 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
flingsalt

Risotto  

0.5 st gul lök, finhackad
1 st klyfta vitlök, finhackad
2 dl arborio- eller carnaroliris
1 dl torrt vitt vin
6 dl kycklingbuljong
70 g bladspenat
50 g rostade pinjenötter
50 g parmesanost
smör
olivolja
salt

Tillagning  

1. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull på medeltemperatur.

2. Häll i vinet och 3 dl av buljongen.

3. Koka risotton sakta och rör om hela tiden.

4. Späd vartefter med den resterande buljongen.

5. Riv parmesanosten.

6. Rör ner spenat, pinjenötter, en klick smör och den rivna osten när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd, efter ca 15-20 minuter.

7. Smaka av med salt och servera direkt.

8. Stek korvarna enligt anvisningen på förpackningen.

9. Blanda tomaterna med vinäger och olja och smaka av med flingsalt.

10. Servera korven på risotton och toppa med tomatsalladen.