Korv Bourguignon

4 portioner

Ingredienser  

4 st grillkorvar, delade på mitten och på längden
8 st schalottenlökar, skalade
12 st små champinjoner, kvartade
60 g bacon, strimlad
2 tsk vetemjöl
1 dl rött vin
2 dl kalvfond (ej koncentrerad)
1 msk hackad bladpersilja
olja
salt

Potatispuré  

600 g mjölig potatis, skalad
40 g smör
2 dl mjölk
salt

Tillagning  

1. Bryn bacon, champinjoner och lökar i olja i en stekpanna på medelhög temperatur.

2. Pudra över mjölet och rör runt.

3. Häll på rödvin och kalvfond och koka 7-8 minuter. Smaka av med salt.

4. Grilla eller stek korven ca 4 minuter till fin färg.

5. Lägg upp korven, häll över bourguignonsåsen och strö over persiljan.

6. Servera med potatispurén.