Korvtaco med guacamole och taco-yoghurt

4 portioner

Ingredienser  

8 st varmkorvar
8 st krispiga salladsblad
1 st rödlök, skivad
8 st tacoskal

Guacamole  

2 st avocado, tärnad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
0.25 st gul lök, finhackad
1 st röd chili, urkärnad och finhackad
0.5 st tomat, tärnad
2 tsk olivolja
2 tsk pressad limejos
salt

Tacoyoghurt  

2 dl turkisk yoghurt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt

Tillagning  

1. Stek korvarna i en stekpanna ca 7-8 minuter på medelhög temperatur till fin färg.

2. Blanda samman ingredienserna till guacamolen och smaka av med salt.

3. Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt.

4. Lägg salladsbladen i botten av tacoskalen och lägg därefter ner guacamole och korv.

5. Toppa med yoghurtsåsen och rödlöksskivor.