Grillad kryddkorv med cajun rice och mojo

4 portioner

Ingredienser  

600 g Lithells kryddkorv
3 dl långkorningt ris
1 st liten gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 st paprika
2 tsk cajunkrydda*
3 dl kycklingbuljong
350 g krossad tomat
salt
olja

1 st rostad paprika, tärnad
2 tsk pressad citronjos
2.5 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2 krm cajunkrydda*
olivolja
salt

2 msk paprikapulver 
1 msk spiskummin 
1 krm cayennepappar 
2 msk grovmalen svartpeppar 
Blanda samtliga kryddor

Tillagning  

1. Fräs riset, löken, paprika och Cajunkrydda ett par minuter i olja i en kastrull på medelhög temperatur.

2. Häll ner kycklingbuljong och krossade tomater och koka sakta i ca 20 minuter med lock, tills riset är färdigt.

3. Smaka av med salt.

4. Lägg samtliga ingredienser till mojon i en mixer och rör eller mixa ihop alltsammans.

5. Smaka av med salt.

6. Grilla eller stek korvarna på medelhög temperatur till fin färg.