Grillad kryddkorv med tomat- och potatispaj

4 portioner

Ingredienser  

600 g Lithells kryddkorv
400 g kokt potatis, skivad
2 st tomater, skivade
100 g prästost, riven
150 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 st små ägg
3 st ägg
3 dl mjölk
salt

Tillagning  

1. Värm ugnen till 175°C.

2. Blanda smör, mjöl och salt i en bunke.

3. Tillsätt äggen och knåda ihop till en smidig deg.

4. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, så att degen hänger lite över kanten.

5. Ställ pajformen i kylen eller frysen, ca. 30 min.

6. Vispa äggen till stanningen och blanda därefter ner mjölken.

7. Smaka av äggstanningen med salt.

8. Lägg ner potatisen, tomaterna och sedan osten i pajformen.

9. Häll över äggstanningen och ugnsbaka ca. 20- 30 minuter tills pajen ”stannat”.

10. Grilla eller stek korvarna på hög temperatur till fin färg.