Korvsandwich med stekt ägg och tomat- & chilisås

4 portioner

Ingredienser  

600 g Lithells kryddkorv
4 st skivor vitt surdegsbröd
4 st ägg
olivolja
flingsalt

1 st röd chili, urkärnad och finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2 msk vitvinsvinäger
2 dl krossade tomater
olivolja
salt

Tillagning  

1. Fräs chili och vitlök i en kastrull tillsammans med olivolja, ca. 1 minut.

2. Häll på vinäger och krossade tomater och koka sakta i ca. 5 minuter.

3. Smaka av med salt.

4. Värm ugnen till 200°C.

5. Ugnsbaka korvarna i ca. 12 minuter.

6. Stek brödet på medelhög temperatur i olja tills brödet har en knaprig yta.

7. Stek ägget i olja ca 2 minuter tills vitan stannat.

8. Skär upp korvarna i mindre bitar och arrangera en rejäl smörgås med korv, ägg och den heta tomatsåsen.

9. Strö över lite flingsalt och plocka gärna över lite sallad.