Ugnsbakad kryddkorv med ratatouille

4 portioner

Ingredienser  

600 g Lithells kryddkorv
1 st gul lök, grovt hackad
0.5 st zucchini, cm tärningar
1 st paprika, cm tärningar
4 st vitlöksklyftor, hackade
300 g krossade tomater
1 msk finstrimlad basilika
olivolja
salt

Yoghurtrouille  

2 dl Grekisk yoghurt
0.5 st rostad röd paprika, fintärnad
0.5 g saffran
2 st vitlöksklyftor, hackade
salt

Kokt potatis

Tillagning  

1. Vispa samman samtliga ingredienser till yoghurtkrämen och smaka av med salt.

2. Fräs zucchini och paprika med lök och vitlök i olja i en vid kastrull.

3. Häll på tomatkrosset och koka sakta ca 15 minuter.

4. Blanda ner basilikan och smaka av med salt.

5. Värm ugnen till 200°C.

6. Snitta korvarna och ugnsbaka dem ca. 10 minuter.

7. Servera korvarna med rattatouillen, yoghurtrouillen och kokt potatis.