Korvspett med vitlök- och basilikasmör

4 portioner

Ingredienser  

600 g Lithells kryddkorv, skuren i bitar
1 st gul lök, klyftad
1 st rödlök, klyftad
100 g smör
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2 msk finstrimlad basilika
salt

600 g små fasta potatisar, skrubbade
8 st vitlöksklyftor
50 g bladspenat
timjankvistar
olja
salt

Tillagning  

1. Värm ugnen till 200°C.

2. Lägg potatisarna och vitlöksklyftorna i en ugnsfast form och vänd runt dem i olivolja och salt.

3. Ugnsbaka ca. 30 minuter tills de är genommjuka.

4. Vänd ner bladspenaten i potatisen strax före servering.

5. Vispa ihop kryddsmöret och smaka av med salt.

6. Varva korv och lök på 4 st grillspett.

7. Grilla eller stek spetten i ca. 5 minuter till fin färg.