Kryddkorv Tre peppar med krämig vitkål- och äppelsallad

4 portioner

Ingredienser  

8 st Lithells kryddkorv
400 g vitkål, skuren i bitar
225 g majonnäs
2 st äpple, kvarts-skivor
1 msk pressad citronjuice
salt och socker
700 g potatis
salt och smör

Tillagning  

1. Värm ugnen till 225°C. Halvera potatisarna och skär ett rutmönster ca ½ cm ner i potatisen.

2. Salta potatisen och hyvla över (med hjälp av en osthyvel) tunna skivor smör.

3. Ugnsbaka ca 30 minuter tills potatisen är genommjuk och har fin färg.

4. Bryn korven i en stekpanna på medelhög temperatur ca 6 minuter till fin färg.

5. Salta och sockra kålen och låt den marinera i minst 15 minuter.

6. Krama ur vattnet från kålen och blanda upp med citronjuice, majonnäs och äpple.

7. Smaka av med salt.