Örtgriljerad ugnsbakad middagskorv med stomp

4 portioner

Ingredienser  

500 g Lithells Middagskorv
1 msk dragon, finhackad
1 st citron, finrivet skal
2 msk olja
1 st gul lök, skivad
1 st rödlök, skivad
smör och salt
400 g potatis, kokt
2 dl crème fraiche
2 msk skånsk senap
1 msk persilja, hackad

Tillagning  

1. Värm ugnen till 200ºC.

2. Blanda dragon och citronskal med olja.

3. Skär ett rutmönster i korven och pensla på oljan.

4. Ugnsbaka korven i ca 10 minuter tills den får fin färg.

5. Värm en stekpanna till medelhög temperatur.

6. Bryn löken i smör, ca 5-10 minuter och smaka av med salt.

7. Koka upp crème fraiche och lägg ner potatisen.

8. Mosa potatisen lätt med en sked eller gaffel och låt koka i 3-4 minuter.

9. Tillsätt senap, smaka av med salt och strö över persiljan.

10. Servera med senapspotatisstompen och den brynta löken.